Jeravna_1
Jeravna_2
Jeravna_3

 

Начало

За Жеравна

Цени

Контакти и резервации

 

КАРАФЕЗОВАТА КЪЩА в ЖЕРАВНА

общ изглед от къщата

Самостоятелна къща за гости (хотел), която можете да наемете цялата или да заплатите само за ползваните от Вас легла и механата. Къщата се намира в непосредствена близост до църквата "Св. Николай" и недалеч от музей "Йордан Йовков", на главната туристическа улица в Жеравна.

Строена в епохата на Възраждането, къщата на Карафеза със сигурност е на повече от 180 години (вероятно доста повече). Стилът на постройката е типичен за архитектурата на Жеравна. За строежа са използвани камък и дъбов материал. Дворът е ограден с висок каменен зид.

Къщата е на два етажа:

На вторият етаж се намират две стаи с по 2 спални (2+2)
Стаите са със самостоятелни WC, цифрова TV, локално парно отопление. На разположение на гостите е широка веранда - иделно място за сутрешно или следобедно кафе или за чаша разхладителна напитка. Гледката, която се открива пред Вас от това място, омагьосва и успокоява.

На приземния етаж се намира широка и уютна механа, оборудвана с всичко необходимо за приготвяне на Вашите ястия. Капацитетът на механата е 20-25 места. Домакинът Ви предоставя възможност да избирате между самостоятелно приготвяне на храната и сервиз. Живият огън на камината създава настроение и предоставя уникалната възможност за приготвяне на печени ястия направо върху жаравата.


ФОТО ГАЛЕРИЯ

стая

стая

стая

стая

стая

механата

механата

механата

механата

 

горе

© 2004-2008 дизайн: Линоарт, © 2004-2008 Николай Димитров, фотографии!
Всички права запазени!